Gőzerővel dübörög nyáron a Márai

Múlt héten nyitotta meg kapuit a város egyetlen állandó szabadtéri színpada a Szépasszonyvölgyben.

A szezont a Kárpátia zenekar nyitotta meg – a rossz idő ellenére is – teltházas koncerttel.

A 2023-as nyári szezonban több mint 3 hónapon át, közel 20 rendezvénnyel várják a látogatókat a szépasszonyvölgyi Márai Központban a szervezők.

A kínálatban találhatunk előadásokat, koncerteket, musicalt, dumaszínházat, sőt még két napos rock zenei fesztivált is.

Az érdeklődők válthatnak jegyet visszatérő kedvencek koncertjeire, mint a Tankcsapda, Rakonczai Imre, P. Mobil, de érkeznek új zenészek és zenei formációk is, mint Gitano vagy Hauber Zsolt x Bonanza Banzai. Idén végre, 4 év után visszatérnek Egerbe a Neoton Família Sztárjai, akiket az egriek kérésére hívtak meg a szervezők, ugyanis a szezon elején online közvéleménykutatást tartottak, hogy kiket látna szívesen a közönség a város szabadtéri színpadán.

Előadásokból sem lesz hiány: a tavalyi nagy sikerre való tekintettel jön a Dumaszínház, Hadházi László új önálló estjével, illetve Csányi Sándor népszerű színházi estje, a “Hogyan értsünk félre a nőket?”. Új programként érkezik az ismert színész, Lengyel Tamás egyszemélyes vígjátéka “Kitolás” címmel, augusztus utolsó napján pedig Dr. Csernus Imre és a Dumaszínházból jól ismert Aranyosi Péter lépnek fel közösen.

Az Anyatigrisek című előadás ismert szereplőgárdával (Király Linda, Kecskés Tímea, Fekete Linda, Fehér Adrienn) tabuk nélkül, rengeteg humorral mutatja meg, hogy valójában mit is jelent szülőnek lenni. Nem számít, hogy fekete öves anyuka, vagy fiatal kismama vagy, a másfél órás zenés komédia garantáltan jobb kedvre derít majd.

Évről-évre egyre népszerűbb a Borrock Fesztivál, amire szerte az országból érkeznek a rock zene rajongói. Augusztusban két napon keresztül kilenc fellépő, köztük az AWS és a Téveszme is várja rock kedvelőit.

A retró diszkó szerelmesei sem maradnak buli nélkül, hiszen augusztus elején érkezik az egyetlen hazai élőzenekaros ABBA Tribute Show.

Az idén 60 éves Egri Szimfonikus Zenekar is szerepel a Szépasszonyvölgy műsorkínálatában, méghozzá egy különleges előadással készülnek, a Carmina Buranával. 150 fős kórussal, kiváló szólistákkal, látványos homokanimációval várják az érdeklődőket. Ismét a Márai Központ ad otthont a Egri Majorette Egyesület éves Zenés Parádéjának, ahol több korosztály is bemutatja tudását.

 

 

 

Facebook
Email