Gazdag programmal készül a Magyar Költészet Napjára a Könyvtár

Idén is megemlékezünk József Attila születésnapjára Egerben.

Az ünnep fő helyszíne ezúttal is, a hagyományokhoz híven a Bródy Sándor Könyvtár lesz.

11:00 órától vidám játékra hívják az óvodásokat, melynek során fejtörők és találós kérdések megfejtése és megválaszolása után közösen indulhatnak átkutatni a palota rejtélyes zegzugait. A cél, hogy rábukkanjanak azokra a eltűnt versekre, amelyeket a könyvtári könyvekből kiszökő bolondos kiskutyák hordtak szerteszét az épületben.

Az akcióban a Kutyaköztársaság nyomozókutyái is segítik majd a résztvevőket, s a sikeres megtalálók természetesen jutalomban részesülnek.

12:00 órától a Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium tanulóinak költészetnapi műsorát tekinthetjük meg:

a Petz–Bányai Duó megzenésített verseket ad elő, felkészítő tanár: Nagy Zoltán

József Attila Születésnapomra című versét Kovács Dóra adja elő felkészítő tanár:
dr. Hekeliné Balázs Andrea

Kiss Noémi, Homonnai Réka, Perczel Patrik és Bóka Patrik előadásában pedig Petőfi Sándor Föltámadott a tenger című költeményének megzenésített változatát hallgathatják meg, felkészítő tanár: dr. Juhászné Hovanecz Fruzsina.

15:30-tól Verselj Te is velünk! – Mondd el vagy énekeld el kedvenc versedet a Bródy házi színpadán! A szervezők azt kérik, a jelentkezők előzetesen jelezzék e-mailben vagy telefonon részvételi szándékukat az elmondani kívánt vers címével!

16:00 órától az EKKESZ társulat tagjai Romhányi József közel 40 legismertebb verseit tolmácsolják.

17:00 órától Jónás Zoltán előadóművész irodalmi estje: „támaszaink mohos sírkövek és fejfák…” – Szülőföldünk, magyarságunk Kányádi Sándor költészetében.

Facebook
Email