Felavatták a 7 új egri borlovagot

Bemutatták a Gárdonyi emlékév tiszteletére készített, limitált kiadású bort is. 

Az Egri Bikavér Napján, október 18-án kezdetét vette az október 28-ig tartó programsorozat, az ehhez kapcsolódó események több helyszínen mutatják meg a bikavér magas minőségét.

A legendás vörösbor Eger egyik büszkesége, melynek egyedülálló karaktere, gazdag ízvilága és különleges aromái hosszú generációk óta minden borfogyasztói igénynek eleget tesznek.

Az ünnep megnyitóján Farkas László, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke bejelentette, hogy elkészült és fogyaszthatóvá vált a nagyközönség számára a limitált kiadású Gárdonyi 100 Bikavér Superior bor.

Az Eszterházy téren 7 borlovagot is felavattak.

Mostantól az Egri Bikavér Lovagrend új tagja Bolyki János, Böjt Gergő, Bukolyi Marcell, Dr. Gál Péter, Gál Tibor, ifj. Lőrincz György, valamint Thummerer Tamás.

Az Egri Bor Ünnepe ezzel természetesen nem ért véget a rendezvénysorozat egészen jövő szombatig tart.

Október 20-án az Egri Bikavér Gálán a legendás vörösborok társaságában Macsinka János Gundel-díjas séf fogásai kerülnek az asztalra, valamint ezen az eseményen adják át az Egri Bikavérért díjakat.

A gasztronómiai rendezvénysorozat központi eseménye az Egri Bikavér Nagykóstoló lesz, melynek október 21-én a Líceum Díszterme ad otthont, ahol az egri borászok személyesen mutatják be legszebb bikavéreiket. (Jegyeket itt lehet vásárolni)

Az október 28-ig tartó borgasztronómiai rendezvény részletes programját, illetve a résztvevő vendéglátóhelyeket a visiteger.com oldalon találhatjuk meg.

Facebook
Email