„Fázol? Vigyél egyet! Van fölösleges ? Hozzál egyet!”

Új jótékonysági akció kezdődött Egerben, talán még soha nem volt ennyire egyszerű segíteni a rászorulóknak.

A Katona téren december második hete óta áll egy fogas, ahonnan kabátot, pulóvert, meleg ruhát vihetnek haza, azok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a megfelelően felöltözzenek a zimankó ellen. Sajnos városunkban is sok nehéz sorsú család él, a ruhák gyorsan gazdára találnak. Ám hál’Istennek mindig van utánpótlás is.

A fogasra ugyanis bárki kiakaszthatja használható állapotban levő, de feleslegessé vált téli holmijait.

Az egriek pedig az elmúlt hetekben ismét jelesre vizsgáztak emberségből, a rászorulók mindig bőven találnak ruhát a Katona téren.

A „szabadfogas” kezdeményezést Kazinczi Ildikó indította útjára, az „Eger a hobbink!” pedig lelkesen mellé állt. Huszti Péter, a városszépítő csoport alapítója az Egripostnak elmondta:

a folyamatos utánpótlást az is segíti, hogy egyik tagjuk saját használt ruha boltjának készleteiből ajánlott fel kabátokat és pulóvereket az akcióhoz.

A fogasra naponta három-négyszer akasztanak ki új ruhákat.

Az akció egyelőre még csak a Katona téren zajlik, de jövő év elejétől Lajosvárosban és Eger északi részén is kihelyeznek egy „szabadfogast”. Az akció február végléig zajlik, csatlakozni, segíteni pedig nagyon egyszerű:

„Fázol? Vigyél egyet! Van fölösleges ? Hozzál egyet!”

Facebook
Email