Farkas Attila: a Szalában élők is megérdemlik a méltó körülményeket

A Szala nem szeméttelep, a kialakult áldatlan állapotok miatt pedig nem szabad megbélyegezni az ott élőket – mondta el a Kossuth Rádióban az alpolgármester.

Farkas Attila elmondta: a városrész közterületein mintegy 70 tonna illegális hulladék halmozódott fel, ennek elszállítása csütörtökön kezdődött. A szeméthegyek felszámolása és ártalmatlanítása mintegy 6,5 millió forintjába kerül a városnak. (A z egri riport 05:20:17-től hallható.)

Egyetlen nap alatt 30 tonna illegális szemetet szállítottak el a Szalából

Világossá tette azt is:

hazugság, amit a Szalában többen is terjesztettek, hogy ő engedélyt adott volna a hulladék közterületi lerakására.

A riportban a takarításban tevékenyen részt vevő helyiek hangsúlyozták: tiszta, rendezett környezetben szeretnének élni, és ennek megteremtéséből ki is veszik a részüket.

Farkas Atttila rámutatott: a városrészben nem csak a helyiek szemetelnek, egyesek teherautókkal hordják ide a hulladékot.

Ugyanakkor a lakosság egy része, különösen a Szaláért Tevők Csoportja nagyon elhivatottan küzd azért, hogy végre megszünjön a jelenlegi méltatlan állapot.

Hangsúlyozta: a környéken térfigyelő kamera rendszer működik, így az illegális szemetelők ellen eljárást indítanak.

„A legfontosabb az, hogy megtörténjen egy szemléletváltás, amelynek a lényege, hogy ez a városrész nem szeméttelep, itt is ugyanolyan polgárok élnek, mint bárhol máshol Egerben. Nem szabad őket sztereotípiák mentén megbélyegezni azokért a körülményekért, amelyekért jelentős részben nem is ők a felelősek.”

– szögezte le az alpolgármester.

Facebook
Email