Ezért kellett elbontani idő előtt a város karácsonyfáját

A fa egyre kevésbé állt stabilan, fennállt a veszélye, hogy eldől, s a téren tömegrendezvényeket tartanak.

A fa állítását hivatalosan minden évben az önkormányzat rendeli meg a Városgondozás Eger Kft-től, ettől a munkafolyamattól függetlenül az Agria Film Kft. a Dobó térre programokat szervez és ezzel kapcsolatos egyéb feladatokat lát el, illetve felel a téren tartózkodó emberek biztonságáért – derüli ki Berényi Tamásnak, az Agria Film Kft. ügyvezetőjének, az Eger Advent főszervezőjének közleményéből.

A rendezvény kezdetekor a fát laikusként megvizsgálva a cég munkatársai azt tapasztalták, hogy

az ferde és van rajta egy hatalmas repedés.

Mivel városunkban a Városgondozás Eger Kft. által állított karácsonyfa kidőlésére már volt példa, így arra kérték a Városgondozást, kérjenek egy szakvéleményt, hogy ennek veszélye fennál-e most is.

A Városgondozás a szakvéleményt megkérte, szóban közölték, hogy a fa biztonságos, pántokkal meg is erősítették a repedésnél.

A pár nappal ezelőtti szeles napon a téren szolgáló biztonsági őr jelezte, hogy a fa kilengése „nem ad bizakodásra okot és fura, nyikorgó hangja van”. A biztonsági cég azzal a kéréssel fordult a szervezőkhöz, hogy  a fa körül nagyobb területet zárjanak el.

A fán azonban sajnos egy újabb szemrevételezés során újabb repedést vettek észre. Az egyeztetésnél ott tartózkodott a Városgondozás egy kollégája is, majd akkor

az a felelős döntés született, hogy az esetleges balesetek megelőzése miatt a fát bontsuk el, hiszen egy újabb szakvélemény kérése azonnal nem kivitelezhető és két nagy látogatottságú program kerül megrendezésre a napokban.

(29-én zajlott előszilveszteri, 31-én tartják a szilveszteri mulatságot.)

Ezt követően írásban jelezték a Városgondozás Eger Kft. vezetésének, hogy amennyiben van rá mód és lehetőség a fát bontsák el. Ők a kérést nem megkérdőjelezve eleget tettek ennek.

Facebook
Email