Energiatakarékosság a bölcsitől a Városházáig

Az Energiahatékonysági Program keretében számos, az önkormányzat fenntartásában működő intézményben a hagyományos fényforrásokat modern led-es világítótestekre cserélik le.

Az energiatakarékosság és környezettudatosság szempontjából is komoly előrelépés az óvodákban, bölcsődékben, az Egri Szociális Szolgáltató Intézményben valamint ezek telephelyein, illetve a Városháza Dobó téri, Kossuth Lajos utcai és Széchenyi utcai épületében történik meg – derül ki a város hivatalos Facebook oldalának csütörtöki bejegyzéséből.

Az energiapiacon tapasztalható óriási áremelkedések miatt összesen 10,5 millió forintból több mint 7500 fényforrás cseréje történik meg- mondta Földvári Győző, Eger Intézményi Ügyeit Felügyelő Önkormányzati Tanácsnok.

Előzetes számítások szerint a fényforrások modernizálásának eredményeként 25%-os világítás célú megtakarítás várható – derül ki a posztból.

A munkát az Egri Kertvárosi Óvoda Epreskert Utcai Tagóvodájában kezdték el az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének (EKVI) munkatársai valamint azok a vállalkozások, akik önzetlenül ajánlották fel segítségüket és munkájukat.

Pál Edina, az óvoda vezetője hozzátette: a környezettudatosság mindennapos náluk, a gyerekeknek ez már nem idegen fogalom. Velük együtt, közösen, aktívan tudnak tenni azért, hogy csökkenjen az energiafelhasználásuk, hiszen a kicsik már jelzik, hogy el kell zárni a csapot vagy le lehet kapcsolni a villanyt, mert kisütött a nap – mondta el az intézményvezető.

Facebook
Email