Ellepi a kosz a strandot a 600 millióért dolgozó új takarítócég „munkájának” köszönhetően

Felháborodva tapasztalta egy vendég a higiéniai körülmények látványos romlását az egri strandon – derül ki a HEOL cikkéből.

„A minap az egri strandon jártam, ahol nagy megrökönyödésemre a korábbi tapasztalatokkal ellentétben nem épp tisztaság uralkodott egyes részeken” – áll a Heves megyei portálnak küldött olvasói levélben.

„Az öltözőszekrény annyira koszos volt, hogy zacskóba tettem bele a ruháimat. Szintén koszos volt a medence csempéje és a járólap is”

– írja a döbbent strandlátogató, aki a problémát jelezte a személyzetnek, akik azt válaszolták, hogy nem tudnak mit csinálni, de továbbítják a jelzést az illetékesnek.

A portál megkerésére az Eger Termál Kft. azt írta: a tisztásággal kapcsolatos észrevételt jelezték a takarítást végző partnercégüknek, a későbbiekben pedig még nagyobb figyelmet fordítanak munkájuk ellenőrzésére.

Nos, ez a helyzet talán elkerülhető lett volna,

ha az előtt fordítanak legalább egy kicsi figyelmet a takarítócégre, mielőtt öt évre kötnek velük 600 millió forintos szerződést.

Persze, elképzelhető, hogy nagyon is gondosan volt kiválasztva a megbízást elnyerő vállalkozás – csak nem éppen a szakmai alkalmasság volt a döntő szempont.

600 milliós üzlet 6 nappal a bejegyzés után

A strandon június óta a parkfenntartási, hulladékkezelési, általános és medencetakarítási feladatokat a B és Z Trend Kft. végzi. A Szabó Béla ügyvezető által vezetett céget

a cégbíróságon mindössze 6 nappal a szerződéskötést megelőzően jegyezték be.

A megállapodás szerint a cég öt év alatt összesen 600 millió forintot kap e munkák elvégzéséért. Korábban ezek a feladatok a Városgondozáshoz tartoztak, tehát

az önkormányzati intézményrendszeren belül oldották meg őket, így a városnak ez plusz pénzébe nem került.

Az EVAT Zrt. által üzemeltetett strand élére a februári közgyűlés döntésének értelmében került új igazgató. Molnár Lászlót a Fidesz javalatára nevezték ki. Ezt követően cserélték le – közbeszerzési eljárás nélkül – a Városgondozást egy külsős, pár nappal korábban létrehozott cégre.

A fürdő körüli több mint gyanús jelenségekre Farkas Attila alpolgármester, majd Mirkóczki Ádám polgármester is felhívta a figyelmet.

„Orojánék embere, Molnár László a Termál új kinevezett igazgatója egy tollvonással több mint félmilliárd forintot szervezett ki a cégcsoportból egy napokkal korábban létrehozott cégnek (…) Ez egy nettó korrupciós történet”

– fogalmazott szeptemberi sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám.

(Fotó: az Egri Termál- és Strandfürdő Facebook oldala)

 

Facebook
Email