Elkészült Eger első rózsás körforgalma

Vadonatúj városkép fogad minket az uszoda mellett: a Kertész út végén található körforgalom teljeskörű virágosítását végezte el a Városgondozás.

Idáig ez egy üres, füves terület volt, az Önkormányzat megrendelésére azonban változatos dísznövényekkel ültette be a cég.

A Városgondozás Kft. a munkálatokat egy hónapja kezdte gyepnyeséssel, a körforgalom földjének felásásával, rotálásával, végül szétterítésével.

A felfrissített, levegőztetett, tápanyagban gazdagított földbe 400 rózsabokrot ültettek, melyek már most is virágoznak.

A rózsák háromféle színben pompáznak: fehérben, rózsaszínben és pirosban. A körforgalom közepére egy díszalmafát ültettek, ügyelve arra, hogy a körforgalom körüli kilátást és a forgalmi viszonyokat ne akadályozzák.

A rózsaágyás szélére évelő varjúháj került. Végezetül mulccsal töltötték ki a növények közti területet.

A körforgalom évelő növényekkel való beültetése összhangban van az aktuális parkfenntartási irányelvekkel, a magasabb kezdeti költség ellenére hosszabb távon kevésbé terheli a környezetet az, hogy nem szükséges évente új növényeket ültetni, mint ahogy az az egynyári ágyásoknál történik.

A rózsaágyás alá geotextíliát is helyeztek, ami segít megtartani a növényekre juttatott vizet. A cég természetesen a dísznövények utógondozását is végezni fogja a következő években.

Facebook
Email