Elítélték az ittasan vezető egri buszsofőrt

A járművezető már kora reggel, indulás előtt rendesen felöntött a garatra.

Az Egri Járási Ügyészség gyorsított eljárásban – a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül – állította bíróság elé azt a távolsági autóbuszjáratot vezető férfit, aki ittasan ült a volán mögé – adja hírül a HEOL.

A sofőrt már korábban elbocsátották a munkahelyéről.

A járművezető napja vidáman indult, hiszen már az indulás előtt, reggel alaposan felöntött a garatra. A folytatás azonban már nem volt ilyen felhőtlen. A sofőr a reggeli csúcsforgalom idején indult útnak Balaton felé, ám még a várost sem hagyta el, amikor a rendőrök megállították.

Így bukott le, hogy részegen vezette a buszt, amelyen három utas is tartózkodott.

A vádhatóság az autóbusz vezetőjét ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt állította az Egri Járásbíróság elé.

A járásbíróság a váddal egyezően állapította meg a tényállást és a férfi büntetőjogi felelősségét, ezért vele szemben 1 év szabadságvesztést szabott ki, melynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság a sofőrt 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A döntéssel szembeni jogorvoslati nyilatkozattételre az ügyészség, a vádlott és a meghatalmazott védő is 3 munkanapot tartott fenn, ezért az ítélet nem jogerős – mondta el a HEOL-nak dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Facebook
Email