Elindult az Eger Bringa

Hivatalosan is átadták a városi közösségi kerékpáros rendszert.

A kezdeményezés célja a környezettudatos életmód népszerűsítése. A rendszer egyesíti a kötött pályás közlekedés megbízhatóságát az egyéni közlekedés szabadságával – írja a város hivatalos Faceboook oldala.

Az Eger Bringa csökkentheti a város légszennyezettségét, forgalmi torlódásait a közlekedés zaját csökkentése azáltal, hogy minél több ember használja a kerékpárokat a mindennapi életük részeként.

A Kállomalom úton és az Árva közben összesen 20 hagyományos biciklit bérelhetünk, melyeket a 2 gyűjtőállomás egyikén lehet kölcsönözni, majd bármelyik állomáson leadni.

Mindkét állomás 10 hagyományos biciklivel, 15 hibrid dokkolóval, illetve egy-egy vezérlőoszloppal rendelkezik.

Mirkóczki Ádám polgármester az átadón elmondta, örül, hogy Eger végre rácsatlakozott arra az országos térképre, ahol közösségi kerékpárrendszer érhető el.

Hozzátette: idei év egy tesztidőszak, a tapasztalatokra, megfogalmazott igényekre, véleményekre figyelve tovább fejleszthető a rendszer.

Az Eger Bringa használata regisztrációhoz kötött, tartozik hozzá egy weboldal és egy applikáció is, amely segíti a felhasználókat a jegyvásárlásban, illetve a rendszer használatában, megismerésében egyaránt.

 

Facebook
Email