Egri tanár volt a tavalyi év legeredményesebb testnevelője Hevesben

A diáksport legjobbjait díjazták.

A 2022/2023. tanévi Diákolimpia versenyeken elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) ünnepségén – írja az Agriasport.

Összesen négy kategóriában díjazták a legjobbakat. A legeredményesebb vármegyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legsikeresebbek voltak az országos döntőkön.

A tanév legeredményesebb Heves vármegyei testnevelője Terenyei Ákos, az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola tanára, az Egri Városi Sportiskola edzője lett.

A 27 sportági országos döntőre 18 ezren jutottak el, ahol összesen 4327 érmet osztott ki az MDSZ. A szervezet idén is elismerésben részesítette azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban. Az ünnepségen dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Krizsán Xénia világbajnoki negyedik helyezett hétpróbázó atléta, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adták át az elismeréseket.

(Fotó: a Diákolimpia Facebook-oldala)

Facebook
Email