Egerben lesz A padlás bábszínházi ősbemutatója

A legendás magyar musical bábszínházi verziójának első előadása jövő pénteken lesz a Harlekin Bábszínházban.

Az előadást különleges, „ledpuppet” technikával készült óriásmarionettek használata teszi igazán egyedülállóvá, amely 35 évvel a vígszínházi premier után – története során először – bábszínpadon születik újjá Szűcs Réka rendezésében.

Az ősbemutató után A padlás még három alkalommal lesz látható Egerben a Harlekin Nyár folyamán, majd ősztől bekerül a színház repertoárjába.

Szűcs Réka igazgató az intézményben tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Harlekinben első ízben hosszabbítják meg az évadot, hogy nyári programsorozatukkal minőségi szórakozást kínáljanak az egrieknek és a városba látogató turistáknak egyaránt. A padlás mellett a Harlekin Nyár eseménysorozatában megtalálhatóak a bábszínház korábbi sikerdarabjai, a Boribon vagy a Paprika Jancsi és az Ördög nyelve című előadás, amely meghívást kapott a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál versenyprogramjába is.

A padláson kívül még egy új bemutatóval készül az egri teátrum, a Kalózmese című zenés interaktív produkcióval, amelynek játékmestere Szilner Olivér lesz.

A sajtótájékoztatón szó esett a X. Színházi Olimpiáról is, amelynek keretében április 18.óta 21 előadást és egy 3 napos workshopot látott vendégül az intézmény.

Facebook
Email