Csütörtöktől megáll a busz a lajosvárosi Lidlnél

Új buszmegállóval gyarapodik a város, ugyanakkor néhány járat megszűnik.

A Közgyűlés november végi döntésének nyomán december 22-től a Lidl nyitvatartási idejében a 6-16 vonalcsoport egyes járatai (napközben 2 órás követéssel) megállnak az áruház előtti megállóban.

A megálló az önkormányzat és a Lidl 50-50 százalékos hozzájárulásával valósult meg.

További változás, hogy munkanapokon 23:07 órakor a TESCO áruháztól a Lajosvárosba közlekedő 6-os járat korábban, 21:13 órakor indul, ezzel biztosítva az eljutást a déli végállomás térségébe az este 10 órai műszakkezdésre.

A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint ugyanakkor utasforgalmi felmérések alapján megszűnnek az alábbi járatok:

– munkanapokon 6:42 órakor a TESCO áruháztól a Lajosvárosba közlekedő 12-es járat
– iskolai előadási napokon 7:28 órakor a Tihaméri malom megállóhelyről a TESCO áruházhoz közlekedő 5A járat (az iskolai előadási napok korlátozása miatt a gyakorlatban ez a módosítás 2023. január 9-étől lép életbe)

Munkanapokon 6:50 órakor a TESCO áruháztól a Lajosvárosba közlekedő 12-es járat 4 perccel korábban, 6:46 órakor indul, biztosítva az utasforgalom egyenletesebb eloszlását a 12-es vonalcsoport járatain.

Közzétették a Volánbusz ünnepi menetrendjét is. E szerint december 24-én (szombaton) a helyi autóbuszjáratokat szabadnapi menetrend szerint járatleállításokkal közlekedtetik. A szabadnapokra meghirdetett járattal rendelkező autóbuszvonalakon december 24-én a helyi jelzésű autóbuszjáratok 18:10 óráig közlekednek.

A 2023. január elsejétől életbe lépő menetrendi változásokról részletesen a Volánbusz honlapján tájékozódhatunk.

 

 

Facebook
Email