Civilek, tűzoltók és az önkormányzat összefogása nyomán kaptak sószobát a gyerekek

Erősíti az immunrendszert, és segít a légúti betegségek gyógyításában.

Átadták az Ifjúság úti Ney Ferenc Óvoda, Dobó Katica Bölcsőde és a Városi Nevelési Tanácsadó és Logopédiai Intézmény új sószobáját, melyet a tavalyi Rotary Club Eger által szervezett jótékonysági Patak Parti Kacsa Partin befolyt 2,5 millió forintból alakítottak ki – adja hírül a hivatalos városi Facebook oldal.

A felajánlásért az óvodába járó gyermekek műsorral fejezték ki köszönetüket.

Farkas Attila alpolgármester az átadón elmondta, nagy öröm, hogy immár minden körzetben van olyan tagintézmény, mely rendelkezik sószobával.

Köszönetet mondott a Gyemekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság Dobó Katica Bölcsődéjének is,

akik a sószoba kialakításához a korábbi mosoda helyiségüket ajánlották fel.

Molnár László a Rotary Club Eger soros elnöke hozzátette, a szervezés minden évben azzal kezdődik, hogy a patak azon szakaszán, ahol a kacsák úsznak, kitakarítják a patakmedret, mert sajnos minden évben szükség van rá.

A jótékonysági kezdeményezéshez a város térítésmentesen biztosította a helyszínt, a polgármesteri hivatal és az Evat Zrt. munkatársai segítettek a megvalósításában, a fellépők ingyen vállalták a munkájukat, és az Agria Tűzoltó és Speciális Mentők is közreműködtek az előkészítésben, hiszen az aszály miatt fel kellett duzzasztani a patakot.

Az átalakítás során, melynek egy részét az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye (EKVI) összesen öt tonna parajdi illetve himalája só került a szobába, ahol a kicsik napi rendszerességgel vehetik igénybe a száraz sóterápiát, mely ajánlott a légúti megbetegedésekkel szemben, téglái tisztítják a levegőt, a belőlük párolgó só pedig erősíti az immunrendszert.

Facebook
Email