Bodonyban egy ember felvette a harcot a pusztulással

Szerdán bemutatják Egerben a Falu Mestere című dokumentumfilmet.

Június 21-én 18 órától első alkalommal vetítik az egri kötődésű Gál Tamás egészestés stáb nélküli dokumentumfilmjét, A Falu Mesterét az Uránia Art Film Klubjában, amely után egy közönségtalálkozóra is lesz lehetőség.

“Eddig csak két fesztiválon mutattam be: egy londonin és a BIDF-en januárban. Utóbbira 5 magyar koprodukcióban készült, támogatott, stábbal rendelkező alkotással került be, egyedüli hallgatói filmként” – mondja a fiatal alkotó.

Gál Tamás az ELTE Filmtudomány MA szakon végzett még tavaly, ahol egy egészestés, költségvetés és stáb nélküli dokumentumfilmmel diplomázott. A tavaly őszre elkészült 72 perces alkotás címe „A Falu Mestere”.

Egy egyszerű vidéki emberről szól, aki idejét, energiáját, kevés pénzét, teljes életét áldozza arra, hogy pici mátrai falujában, Bodonyban közösséget teremtsen. Úgy érzi, nagy szükség van erre, mert ebben a községben megállt az élet, a hagyományokat kevesen ápolják, az idősek meghalnak, minden lassú feledésbe merül.

István egyedül harcol, Don Quijote-ként küzd az érdektelenség és közöny ellen, s célja, hogy megszervezze szívének kedves helyi népzenei fesztiválját, a Bodonyi Muzsikusok Estjét. A filmből kiderül, vajon sikerül-e neki a majdnem lehetetlen küldetés?

Facebook
Email