Azonnali segítséget kap a színház

20,5 millió forintot most kap a teátrum, további 50 millióról a későbbiekben még tárgyalnak.

Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója levélben fordult a Közgyűléshez, hogy az intézmény nehéz gazdasági helyzetére való tekintettel 70 millió forint támogatást kérjen.

A megkeresés nyomán Mirkóczki Zita kezdeményezte, hogy álljon fel egy munkacsoport a teátrum működésének áttekintésére, a megoldások kidolgozására. A testületbe Minczér Gábor, kultúráért felelős alpolgármestert, Földvári Győző, intézményekért felelős önkormányzati biztost, Sós Tamást, a Városgazdálkodási Bizottság elnökét és Blaskó Balázst javasolta.

Minczér Gábor a felkérést elfogadta, ugyanakkor jelezte: szerinte Mirkóczki Zitának és a Fidesz frakcióvezetőjének, Orosz Lászlóné Ibolyának is helye kell legyen a munkacsoportban.

A kormánypárti képviselőcsoport vezetője elmondta: szívesen részt vállal a testületben, ám a színháznak gyors segítségre van szüksége. Így kezdeményezte, hogy 70 millió forintot azonnal különítsenek el erre a célra. A szintén fideszes Kovács Cs. Tamás szerint ezt az év végi maradvány terhére lehetne fedezni.

A polgármester és a Gazdasági Iroda vezetője azonban jelezte, hogy erre a törvények értelmében május végéig nincs lehetőség.

Végül az a kompromisszum született, hogy 20,5 milliós forintot a veszélyhelyzeti alapból azonnal átcsoportosítanak a színház megsegítésére, további 50 millióról pedig a továbbiakban még tárgyalnak.

Ezt a javaslatot a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

Facebook
Email