Azokat köszöntötték, akik a legelesettebb egriekért dolgoznak

A szociális munka napja alkalmából elismerték a legkiválóbb segítőket is.

Az Országgyűlés 2016 decemberében döntött arról, hogy november 12-ét a szociális munka napjának nyilvánítja, hogy így fejezve ki a társadalom elismerését a szféra dolgozóinak és ezzel ráirányítsa a figyelmet mindazokra a szakemberekre, akik az év minden napján segítik, gondozzák a rászorulókat.

Mirkóczki Ádám polgármester a város nevében köszöntötte az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény, valamint a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság munkatársait és minden segítőnek megköszönte a munkáját.

Kiemelte: jó példát mutatnak mindannyiunknak, hogy törődjünk egymással és amikor tudunk, segítsünk.

Az ünnepi keretek között megtartott díjátadáson négy segítő részesült elismerésben, akiknek vidám és megható személyes hangvételű laudációval köszönték meg áldozatos munkáját.

A rendezvény zárásaként Gonda László és Báder Mari közös zenés produkcióját hallhatták a jelenlévők, akiket a Városháza Rendezvénytermében Farkas Attila és Minczér Gábor alpolgármesterek is köszöntöttek.

A Szociális Munka Napja alkalmából a szociális szférában végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként polgármesteri díszoklevélben részesült:

  • Szaniszló Katalin, a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság Család- és Gyermekjóléti Központ családsegítő munkatársa
  • Móczár Katalin, a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság Család- és Gyermekjóléti Központ családgondozó munkatársa
  • Szabó Katalin Margit, az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény Belvárosi Gondozási Központjának vezetője.

 

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az egészségügy szociális munka területén kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréseként oklevélben részesítette Dani István Józsefnét, az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény Idősek Berva-völgyi Otthonának gondozó munkatársát.

Facebook
Email