Az EVAT 300 millió forinton ül, miközben a Garzonház életveszélyes állapotban van

Az épület karbantartása a cég feladata, mégis az önkormányzattól követelnek rá többletforrást. Pénzük pedig volna rá. 

A legutóbbi közgyűlésen parázs vitát váltott ki a Garzonház korlátrendszerének egyre rosszabb állapota. Pontosabban az, hogy kinek a feladata lenne a mára baleset-sőt akár életveszélyessé is váló helyzet megoldása: az önkormányzaté, vagy az EVAT-é? Csakhogy ebben a formában már a kérdés is rossz – mutat rá Minczér Gábor csütörtöki Facebook-videójában.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy mi másként gondolkodunk, mint Oroján és csapata!
Ők láthatóan magánvagyonokban gondolkodnak, míg mi közvagyonban és annak megőrzésében!

Posted by Minczér Gábor on Thursday, December 1, 2022

 

Az alpolgármester elmondja: miután februárban a Fidesz és a vele együttműködő „ellenzéki” képviselők szavazataival leváltották a Garzonházat kezelő EVAT vezetését, az új vezérizgató azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy adjon pénzt a korlátrendszer felújítására.

Csakhogy a cégnek a lakásfelújításokra szánt keretéből ekkor még több mint 100 millió forint állt rendelkezésére, és ebből még most is megvan 55-60 millió forint – emlékeztet Minczér Gábor. Az alpolgármester a november 24-i közgyűlésen kezdeményezte, hogy a a Tűzoltó téri ingatlan eladásából származó 300 millió forintot használják fel a Garzonház felújítására.

A testületi ülésen jelen volt az EVAT vezérigazgatója is, aki Minczér kérdésére elismerte:

ez az összeg jelenleg is egy számlán pihen.

A Fidesz frakcióvezetője, Oroján Sándor azonban elutasította ezt a megoldást, mondván, ez az EVAT pénze, amelyhez az önkormányzatnak semmi köze. Mintha nem egy önkormányzati cégről lenne szó.

„Az EVAT 100 százalékban Eger városának, az itt élő 51 ezer embernek a tulajdona”

– szögezi le Minczér Gábor. Hozzáteszi: ha a cégnek van pénze, akkor ne üljön rajta, hanem azonnal kezdje meg az életveszély elhárítását az épületben.

Vagy esetleg ezt ezt másra szeretnék költeni, talán magánzsebekbe fog vándorolni?”

– teszi fel a kérdést az alpolgármester.

Facebook
Email