Az érsekkerti platán lehet az Év Fája

Az országos verseny döntőjébe került a város egyik büszkesége, a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben álló platánfa.

A sokak által kedvelt gyönyörű fát rengetegen látogatják, fontos találkozási pont a fiatalok, idősek, barátok, szerelmesek számára egyaránt.

A verseny hazai szervezője, az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije 23 nevező közül 9 fát juttatott az Év Fája verseny döntőjébe. A vetélkedőben nem számított a fák kora és mérete, előny volt azonban, ha a jelölt őshonos fajt képvisel, közterületen áll,vagy amelynek a története egy környezetvédelmi ügyhöz kapcsolódik.

A döntősök kiválasztásánál a zsűri legfontosabb szempontja volt a történet, mely megmutatja, hogy az adott fa vagy facsoport miért fontos és különleges az őt nevező közösség számára.

Az Év Fáját a közönség választja meg,a szavazatokat a online adhatjuk le ezen a linken július 1. és szeptember 30. között.

A voksolás során mindenki csak egy szavazattal élhet! A kedvenc fa kiválasztása után a fotója alatt email címet szükséges megadni, majd az erre a címre kapott linkre kattintva a szavazatot meg kell erősíteni.

A szavazás állása jelenleg látható, az izgalmak fokozása miatt az utolsó napokban azonban rejtett lesz. A végeredményt október első felében az Ökotárs Alapítvány díjátadó ünnepség keretében jelenti be.

Jelenleg a 4. helyen állunk, de bőven van még idő a végéig.

Szavazzunk minél többen és mutassuk meg, hogy városunké a legszebb fa az országban!

Facebook
Email