Átverné a választókat a Fidesz „független” jelöltje

A Fidesz Gulyás Lászlót indítja a 7. választókerületben – derül ki a párt posztjából. Csak az a gond, hogy a jelölt szórólapjáról nem.

A közgyűlési képviselőjelölt „higgadt és kulturált hozzáállást” ígér. Ez valóban hiánycikk volt az elmúlt öt évben a testületben – jelentős részben épp a kormánypárti frakció miatt. Csakhogy ez a „kulturált” politika mindenekelőtt az őszinteséggel kéne, hogy kezdődjön. Itt viszont máris komoly hiányosságokat fedezhetünk fel.

Gulyás a Facebook-bejegyzés szerint „a Fidesz-KDNP által támogatott független jelölt”. Szórólapján viszont ezt az információt nem osztja meg a választókkal.

A kampányanyagból csupán annyi derül ki, hogy ő „Hajdúhegy és Károlyváros képviselőjelöltje”. Jelőlő szetvezet sehol.

 

Pedig Gulyás nem csupán egy fénykép erejéig állt össze a kormánypárt polgármesterjelöltjével.

Neve ott díszeleg a Fidesz kampánynyitó rendezvényének meghívóján is, méghozzá a párt jelöltjei között.

 

Sőt, a „független” jelölt közösségi médiás hirdetését is a Fidesz finanszírozza.

 

A Fidesz elmúlt években nyújtott teljesítménye alapján persze logikus, hogy inkább hátránynak, mint előnynek tartják, ha egy jelölt mellett ott az ő logójuk is. De egy ilyen klubban egyszerre bent, meg kint is lenni nem lehet.

Gulyás László szórólapján „igazi képviseletet” ígér. Ugyanazon a szórólapon, amelyen át akarja verni a választókat.

Elfogadni a hatalmon levő párt támogatását, élvezni ennek minden előnyét, de eltitkolni a választók elől fényévekre áll az „igazi képviselettől”. És ezt minden bizonnyal a hajdúhegyiek és károlyvárosiak is tudják.

Facebook
Email