A világ egyik legismertebb borkritikusa járt az Egri Borvidéken

Az egri borvidéken járt a világhírű James Suckling borszakértő – adja hírül a Tv Eger.

Az amerikai szakember második magyarországi látogatása során több borvidéket is meglátogatott, így az egrit sem hagyta ki. Régi álma volt ez, hiszen már a 80-as években kóstolt egri borokat.

A neves szakember elmondta: nem csak az egri borok nyűgözték le, de a vidék és különösen a Bikavér története is.

Látogatása során járt többek közt az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtokon is. A St. Andrea Pincészet tulajdonosa, dr. Lőrincz György borász, az Egri Borút Egyesület elnökének szavai szerint „megrendítő” élmény, hogy a világhírű borkritikus éppen hozzájuk látogatott el.

James Suckling a világ egyik legelismertebb borszakírója, a Wine Spectator magazinnál dolgozott 1981 és 2010 között és közben rengeteg tapasztalatot és tudást szerzett a borkóstolás és -értékelés terén. Azóta Suckling saját vállalkozást indított, és független borkritikusként tevékenykedik. Az értékeléseit és véleményeit a JamesSuckling.com
weboldalon publikálja, valamint borkóstolókat és eseményeket szervez a világ különböző pontjain. Rendszeresen látogat borvidékeket szerte a világban és bortermelőket és borászokat értékel.

Suckling borszakértőként nagy jelentőséget tulajdonít a pontozásnak és a borok leírásának. Saját pontozási rendszert alkalmaz, amelyben 100 pontos skálán értékeli a borokat – írják St. Andrea Szőlőbirtok Facebook oldalán.

 

 

Facebook
Email