A teljes Fidesz-frakciót hidegen hagyta a város jövője

Az új egri Településtervről szóló egyeztetésre egyikük se ment el, holott korábban külön meghallgatást követeltek.

A márciusi közgyűlés határozatának megfelelően elkezdődött Eger Megyei Jogú Város Településtervének készítése. Ennek egyik első fázisa, hogy egyeztetnek az államigazgatási és önkormányzati szervekkel, a lakossággal, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, vallási közösségekkel.

Ennek keretében hívták tanácskozásra a közgyűlési képviselőket csütörtök délelőttre. A Fidesz-frakció azonban úgy vélte, nekik külön bejáratú egyeztetés jár, így azt követelték a főépítésztől, hogy szervezzen olyan találkozót is, amelyen kizárólag ők lehetnek jelen. Miután a képviselőket ugyanazon jogok és lehetőségek illetik meg, a teljes képviselőtestület számára biztosították a lehetőséget a tanácskozásra.

Az egyeztetésen a Közgyűlés 18 tagjából hárman jelentek meg: Farkas Attila alpolgármester, Sós Tamás és dr. Pápai Ákos képviselők.

Pedig a témák meglehetősen húsbavágóak voltak. Többek közt szóba került az elkerülő út nyomvonala, amelynek korábbi, már elvetett verziója (az úgynevezett belső nyomvonal) szerepel Településtervben, az új, külső nyomvonalhoz viszont még nincs környezetvédelmi hatósági engedély, így az jelenleg még nem kerülhet bele a tervbe, viszont a tervből a régi nyomvonalat kivezetni lenne szükséges

Szintén fontos kérdés az új társasházak lakásszámának korlátozása, felülvizsgálata. A jogszabály szerint ugyanis a parkolóhelyek mennyiségét a lakások számához kell igazítani. Újabb parkolóhelyeket azonban javarészt csak a zöldfelületek kárára lehetne létesíteni.

Ezek a témák azonban a jelek szerint a Fidesz számára jóval kevésbé fontosak, mint saját túlméretezett egójuk.

Facebook
Email