A Tarna elpusztítása által sújtott Kápolnán kap közpénzes megbízásokat a vétkes borászat ügyvédje

A környezetvédő civilek tudni szeretnék, mennyi pénzt visz haza, de választ fél éve nem kapnak.

Információink szerint pont abból a tarnamenti faluból, Kápolnáról kapott nagy összegű közpénzes megbízásokat a folyót kiszivattyúzó borászat Fűzesabonyban önkormányzati képviselőként is dolgozó ügyvédje, Gondos István, ahol a legbrutálisabb ökológiai pusztítást végezte ügyfele.

– „Valóban, immáron másodszor teszünk törvényes kísérletet arra, hogy megtudjuk: mennyi kápolnai közpénzt vitt haza az elmúlt időszakban Dr Gondos István, füzesabonyi önkormányzati képviselő, a Tarnát elpusztító aldebrői borászat ügyvédje – fogalmazott lapunknak Bóday Pál a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Hozzáteszi: „Már közel fél éve választ szeretnénk erre kapni, ám Dr Berecz Kálmán, Kápolna polgármestere, információink szerint barátja és üzlettársa Oroján Sándor utasítására, megtiltotta Kápolna jegyzőjének, hogy az, betartva a törvényeket, megküldje számunkra ezeket a közérdekű adatokat.”

Bóday szerint egészen abszurd, hogy Gondos istván, a Debrői Tóth és Tóth Borászat ügyvédje abból a faluból, Kápolnáról hordja haza a közpénzt, amelynek határában ügyfele lényegében kipusztította a térség flóráját és faunáját, és amely falu polgármestere, Dr. Berecz Kálmán, bevallottan baráti viszonyt ápol Gondossal és a Tarnát kiszivattyúzó borászat elsőszámú politikai szószólójával, Oroján Sándorral.

Az állatvédő aktivista azt is hozzátette: Kápolna kis falu, ennek ellenére jelenleg három jogvégzett ember dolgozik ott, így az is magyarázatra szorul, miért és mihez kellett egyáltalán Gondos István szaktudása, és ha feltétlenül külsős jogász bevonását igénylő szakmai feladat volt, azt miért Berecz politikus barátja végezte el.

Bóday szerint különösen érdekessé teszi e megbízásokat, hogy Berecz saját állítása szerint évek óta azért nem tudta rendezni egy, a hivatal felújítását elvégző építési vállalkozó felé a tartozását, mert „a falu nagyon rossz anyagi helyzetben van”

Május elsején újra – és utoljára – megpróbálunk érvényt szerezni a jogszerűtlenül semmifajta megkeresésre nem reagáló, jogász végzettségű polgármesternél a hatályos magyar törvényeknek, és megtudni, mennyi kápolnai közpénzt és milyen munkákra kapott Gondos István Berecztől Kápolnán” – mondta el Bóday Pál.

Hozzátette: Berecznek 15 napja van a válaszadásra, amennyiben ez nem sikerül, bírósághoz fordulnak és egyúttal büntetőeljárást is kezdeményeznek.

Hadjárat az állatvédők ellen

Hozzátette: az adatoknak azért van különleges jelentősége, mert „Gondos István, Berecz Kálmán és Oroján Sándor régóta barátok, és mindhárman a Macskaárvaház ellen fordultak, mióta üzleti partnerük, a Debrői Tóth és Tóth Borászat vízlopását, ökológiai pusztítását, a Tarna folyó kiszivattyúzását civil szervezetünk nyilvánosságra hozta és megakadályozta”.

„Berecz, Oroján és Gondos is folyamatosan uszít a Tarnát védő civilek és a Macskaárvaház ellen, folyamatosan megpróbálva ellehetetleníteni az alapítvány kápolnai állatmentő, természetvédő munkáját.”

– mutat rá Bóday.

Hangsúlyozza: a polgármester nem is tagadja, hogy lényegében minden, pozíciójából adódó lehetőséget felhasznál a Macskaárvaház Alapítvány ellehetetlenítésére.

Bóday azt is hozzátette: a szervezet elleni Berecz Kálmán féle akció nem az első közös politikai projektje „az Oroján Sándor, Gondos István, Berecz Kálmán, Berecz Mátyás, alkotta Tarna elleni politikai gengszterkoalíciónak„.

„Immáron összeszokott csapat mentegeti az ökológiai bűnözőket, hiszen Oroján és Bereczék az évekkel ezelőtti országgyűlési választások kampányában pártjaik, a DK és a Fidesz tudta nélkül folyamatosan egyeztettek egymással: Orojánt nemrégiben többek közöztt ezért is zavarták el pártjából, a Fideszből.”

– fogalmazott.

Bóday Pál portálunknak friss hírekkel is szolgált a Tarna ügyében zajló nyomozásról.

„Mivel azt a tájékoztatást kaptam, hogy ezzel nem akadályozzuk a nyomozást, szeretném tudatni mindazokkal, akik drukkolnak nekünk és annak, hogy a Tarnát elpusztító gengszterek elnyerjék méltó büntetésüket:

az ügynek immáron három gyanúsítottja van és nem zárható ki, hogy további személyeket is meggyanúsít a hatóság, amelynek szándéka, hogy alapos munkát végezve, de minél hamarabb lezárja az ügyet.”

 

Facebook
Email