A közgyűlési többség szerint rendben van, hogy az Eger Adventre lerohadt faházakat helyeztek ki

Hiába panaszkodtak az árusok, nem változik semmi.

Miután a Dobó térre botrányos állapotban helyezték ki a faházakat, Farkas Attila kezdeményezte, hogy

vegyék ki az EKMK kezéből a kezelésüket. 

Az alpolgármester két héttel ezelőtt mutatott rá, hogy az átadás-átvételi jegyzőkönyv tanúsága szerint a faházakban a

  • a vizesblokkok nem megfelelő állapotban voltak, hiányoztak a szifonok, vagy éppen a csaptelepek.
  • A gázrugók vagy hiányoztak vagy nem működtek.
  • Volt, ahol kilincs nem volt, vagy éppen az ajtóhoz a kulcsok hiányoztak, egyes pultok nem voltak a helyükre behelyezve.
  • Az Advent során több faház beázott.
  • Egy alkalommal komoly anyagi kár is keletkezett, amikor az egyik árus pultja leszakadt, az azon tárolt minőségi termékek pedig leestek és összetörtek.

Szifonok, csaptelepek, kilincsek nélkül helyezték ki az Eger Advent faházait

 

A botrányos állapotokért nem a szervezőket terheli a felelősség, ugyanis

a faházak kezelését tavaly júniusban közgyűlési határozattal az Egri Kulturális és Művészeti Központra (EKMK) bízták.

Ez Mirkóczki Zita javaslata volt, amelyet “melyet az orojáni többség kérdés nélkül megszavazott neki, miután az ő emberük került az EKMK igazgatói székébe” – írta két hete Farkas Attila.

Az alpolgármester emlékeztetett: a városvezetés már akkor sem értett egyet ezzel, de hiába tették fel azokat a kérdéseket, hogy

„vajon melyik közművelődési szakember fogja karbantartani, lefesteni, szállítani vagy éppen a szükséges javítási munkálatokat a faházakon elvégezni?”

Farkas Attila ezért azt javasolta, hogy az EKMK-tól a megfelelő szakemberekkel és műhelyekkel rendelkező Egri Közszolgáltatások Városi Intézményéhez (EKVI) kerüljön át a faházak kezelése.

Az EKMK vezetője, Pataki Zsuzsanna a javaslatra reagálva arra hivatkozott, hogy miután a faházak az ő kezelésükbe kerültek, csupán két hónapjuk volt a műszaki felkészítésre, amelyre egyébként nem is volt elegendő pénzük. (arra nem tért ki, hogy ezt miért nem jelezte akkor, amikor a Közgyűlés rájuk bízta a kezelésüket?)

A vitában felszólalt Oroján Sándor is, ám a képviselő véleménye a faházak állapotáról, és az EKMK felelősségéről nem derült ki érdemben, csupán annyi: szerinte a városvezetésnek egyedül az a gondja, hogy Pataki Zsuzsanna „nem az ő emberük”.

Nem tudtuk meg az ügyben Mirkóczki Zita álláspontját sem, csupán azt, hogy fel van háborodva azon, mert a problémát az alpolgármester a nyilvánosság előtt jelezte.

A javaslatot a Fidesz-frakció és a velük együttműködő „ellenzéki képviselők” leszavazták, így a faházak maradnak az EKMK kezelésében. 

Facebook
Email