A jövőben még több egri iskolás táborozhat

Eddig csak az állami fenntartású intézmények tanulói számára volt nyitott a lehetőség, jövő évtől megnyitnák a kaput az összes iskola előtt.

Ahogyan arról korábban már írtunk: az egri önkormányzat 2002 óta biztosít kedvezményes táborozási lehetőséget a város általános iskolásainak. Idén nyáron is 5 iskolából, több turnusban összes 320 gyermek veheti igénybe az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye (EKVI) vagyonkezelésében lévő felsőtárkányi Imókő üdülőt.

A táborban változatos programokkal, többek közt táncórákkal, kézműves foglalkozásokkal, gyermekszínházzal, sportvetélkedővel, számháborúval, koncertekkel és kirándulásokkal várják a gyerekeket.

Eddig azonban csak az állami fenntartású intézmények diákjainak volt biztosítva a táboroztatás.

Farkas Attila alpolgármester javaslatának értelmében jövő évtől kiterjesztené a lehetőséget minden, egri iskolába járó gyermekre, fenntartótól függetlenül.

Amennyiben a Közgyűlés ősszel elfogadja az előterjesztést, a lehetőség megnyílik

  • az Eötvös József Református Oktatási központ Egri Általános Iskola,
  • a Szent Imre Katolikus Általános Iskola,
  • az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola,
  • valamint az Egri Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói számára is.

„Úgy gondolom, hogy ez a lehetőség minden Egerben tanuló diákot megillet. A városvezetés számára minden gyermek egyformán fontos, így nem igazságos, ha csak az állami intézményekbe járók részesülhetnek az életre szóló nyári élményekben”

– mondta el lapunknak Farkas Attila.

Hozzátette: az érintett intézmények vezetőivel már egyeztetett a javaslatról, és mindenhol nagy örömmel fogadták a kezdeményezést. A részleteket pedig a Polgármesteri Hivatallal közöseb, valamint az EKVI munkatársaival dolgozzák ki várhatóan az ősz elejéig.

(Fotó: Heol)

Facebook
Email