A homokból épült töltés miatt szakadt le az Eszperantó sétány egy része

A felújítási munkálatok során a támfal egy része leomlott, a sétány egy szakaszát azonnal lezárták.

A 32,5 méter hosszú károsodott támfal helyreállítása tavaly októberben kezdődött. A beomlás szerdán hajnalban a meglévő háttöltés állékonyságának hiánya miatt köbvetkezett be.

A sétány egy részét az önkormányzat azonnal lezárta és a forgalmat a dr. Hibay Károly utcára irányították.

A történtek miatt a hivatal illetékes irodájának munkatársai felvették a kapcsolatot a szolgáltatókkal, mind a gáz, mind pedig az áramszolgáltató jelzése alapján meghibásodás nem történt.

A kivitelező délelőtt a patakmederben elkezdte az omladék eltakarítását, majd ezt követően a beruházás kezdetekor meghatározott ütemterv szerint folytatja a felújítási munkát.

A mai omlás megmutatta, hogy a támfal egy nagyon vékony pengefal, illetve a mögötte levő töltés jelentős része homok és laza föld keveréke. Ráadásul rengeteg közművezeték fektetése, cseréje következtében ez a terület többször meg lett mozgatva

– áll az önkormányzat közleményében.

Hozzáteszik: statikus szakértő segítségét veszik igénybe a később esetlegesen bekövetkezhető hasonló balesetek elkerülése érdekében.

A hivatal szakembereinek ajánlására Eger város vezetése úgy döntött:

a lakosság védelme érdekében az érintett szakasz lezárása a beruházás végéig, a szerződésben foglaltak szerint április 30-ig lesz érvényben.

Facebook
Email