A Bázison járt Mirkóczki Ádám – Guinness rekord készül Heves megyében

Zöld Harley-s Guinness Rekord Heves megyében, nemzetközi találkozó Győrben, Hatvanban, Kápolnán, Egerben, Mezőkövesden és Sárospatakon?

Győr, Budapest, Hatvan, Kápolna, Eger, Mezőkövesd, Sárospatak. Információink szerint ezek a települések – valamilyen formában – immáron bizonyosan részesei lesznek 2023-ben, a 120 éves születésnapját ünneplő legendás amerikai motormárka, a Harley-Davidson jubileumi Open Tour-jának.

A túra várhatóan soha nem látott méretű lesz, hiszen az a megtiszteltetés érte hazánkat, hogy a márka világszinten itt ünnepli születésnapját,

így vélhetően csak külföldi Harley-sokból sok ezren zarándokolnak majd ebből az alkalomból Magyarországra.

Nemrégiben egyébként a Harley-Davidson budapesti bázisán jótékonysági ebéd keretében gyűjtöttek a Harley-sok a heves megyei Kápolnán működő Macskaárvaháznak, ahol többek között Dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere, a városban működő Four Rivers Chapter Győr tagjai, Horváth Richárd Hatvan polgármestere, Szalóki Péter Kápolna és Minczér Gábor Eger alpolgármestere, Kovács Zsolt észak magyarországi országgyűlési képviselő, de számos más politikus, üzletember és motoros vett részt.

Úgy tudjuk, a napokban viszont Mirkóczki Ádám Eger polgármestere járt Hankó Ákosnál a Harley-Davidson Budapest tulajdonosánál egy megbeszélésen.

„A hír igaz, ellátogattam a Harley Budapest bázisára Ákoshoz, akivel az idei, azt gondolom nagyon sikeres egri Harley Open Road Tour után is tartottuk a kapcsolatot, és nem titok: azon dolgozunk, hogy a hagyomány folytatódjon: 2023-ban is sok Harley-s turista érkezzen Egerbe, érezze jól magát, és vegye igénybe városunk minőségi turisztikai, kulturális és vendéglátóipari szolgáltatásait” –  fogalmazott Mirkóczki Ádám, hozzátéve: részleteket egyelőre már csak udvariasságból sem szeretne mondani, mert mint kifejtette: „Ha minden jól megy, hamarosan a többi érintett polgármester kollégával együtt szeretnénk majd örömteli bejelentéseket tenni, és az sem titok, hogy arra készülünk:

az Open Road Tour 2023 által érintett települések a Harley Davidson Budapest-tel együtt jelenjenek meg olyan tavaszi nagyszabású rendezvényeken, ahol csodálatos városunkat tudjuk népszerűsíteni a jövőre várhatóan nagyon nagy számban Magyarországra érkező minőségi turisták hírében álló külföldi Harley-sok körében is.

A polgármester hozzátette: Természetesen egy Harley-Davidson a legtöbbünk számára nem elérhető, különleges tárgy, de a Harley-s életérzés, a koncertek, a rendezvények minden más motormárka szerelmesei, és a hozzá hasonlóan motorral nem rendelkezők számára is élvezetesek lehetnek.

Mirkóczki elmondta: örömteli számára, hogy rajta kívül Eger alpolgármestere Minczér Gábor, aki ugyan nem Harley-s, de motoros, és a városban jelen lévő kis Harley-s közösség is lobbizik azért, hogy Egerben hagyománnyá váljon a Harley-sok közösségének évenként legalább egyszeri jelenléte.

A polgármester azt is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az Open Road Tour fővédnöke Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, aki tekintélyével, befolyásával, és a városunk iránti rajongásával is erősíti pozíciónkat.

Mint megtudtuk, közben a Heves megyei Harley-sok, összefogva helyi természet és állatvédőkkel különleges akciót terveznek:

Guiness Rekordot szeretnének dönteni és elkészíteni a világ legnagyobb élő, évelő, őshonos és madárbarát cserjékből álló Harley-Davidson feliratot, amely akár egy repülőről is látszani fog.

„A jelenlegi rekorder, a már régóta megszűnt amerikai autógyártó, a Studebaker növényekből kialakított „élő” reklámja, ez mintegy 600 méter hosszú, és valóban még a repülőkről is látszik” – fogalmazott Farkas Pál a Harley-Davidson Budapest Chapter tagja, agrárökológus, tájmérnök, a káli Globalplant Garden kertészet tulajdonosa, aki úgy tervezi: ha a természet- és állatvédőkkel, valamint helyi gazdákkal, és politikusokkal együtt találnak erre megfelelő helyet, akkor szeretnék megdönteni a Studebaker rekordját.

Egyúttal világraszóló, környezettudatos, természetbarát turisztikai attrakcióval gazdagítani Heves megyét, ahová – reményeik szerint – ezt követően a világ összes Harley-sa elzarándokol majd legalább egyszer.

Facebook
Email