A bajnok csapatokat köszöntötték az egri közgyűlésen

Tigra-Zf-Eger női vízilabda csapata és a QHB-Eger férfi kézilabda csapata vette át a díjakat Mirkóczki Ádám polgármestertől

Díjátadóval kezdődött a tegnapi városi képviselő-testületi ülés. A sportolókat dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő és Mirkóczki Ádám polgármester köszöntötte.

A polgármester elmondta, aki a bajnoki találkozókat nyomon követte az elmúlt hetekben, egyre izgatottabb lett és egyre jobban kezdett hinni abban a csodában, hogy bajnokok lehetnek. Az elmúlt két hétben a sportszeretőknek talán még jobb érzés volt egrinek lenni. Hősök vagytok, az egri gyerekek hősei, több ezer egri gyereknek adtok inspirációt. Ezért is fontos a sport és a klubok támogatása, hiszen sikeres felnőtt csapat nélkül nincs sikeres utánpótlás sem – tette hozzá.

A Tigra-Zf-Eger női vízilabda csapata 10 év után hódította el a bajnoki trófeát. Az E.ON női OB I. alapszakaszát a negyedik helyen zárta a gárda, így az elődöntőben az addig hibátlan mérleggel rendelkező Ferencvárossal kellett megmérkőznie dr. Sike József tanítványainak. A döntőben már a Dunaújváros következett, itt az Eger egy fantasztikus győzelemmel vívta ki magának a lehetőséget arra, hogy hazai körülmények között legyen bajnok. A mindent eldöntő meccsen az előzetes várakozásoknak megfelelően a Bitskey Aladár Uszodában teltház fogadta a lányokat, több mint 1500 lelkes szurkoló állt mellettük.

A QHB-Eger férfi kézilabda csapata az első egycsoportos NB I/B bajnoka. Az együttes ősztől újra a sportág élvonalában képviselheti a vármegyeszékhelyt. A csapat Tóth Edmond edző irányításával 30 bajnoki mérkőzéséből 24-et megnyert, ráadásul hazai pályán mindvégig veretlen maradt. A 2022/23-as szezonban a gárda egy fordulóval a pontvadászat vége előtt már bebiztosította bajnoki címét, épp a nagy rivális PLER Budapest együttesét legyőzve. A csapat egy év másodosztályú kitérőt követően térhet vissza a legjobbak közé. A kézilabdások nyakába Pitz András, a Magyar Kézilabda-szövetség operatív igazgató-helyettese akasztotta az aranyérmet.

Facebook
Email