65 éves jubileumát ünnepelte a Heves Megyei Fotóklub

65 év, 65 kép, jubileumi fotókiállítás nyílt az Agria Plázában.

Szombat délután ünnepélyes keretek között nyílt meg a Heves Megyei Fotóklub kiállítása. A megnyitón Demeter Pál a szervezet vezetője ismertette a fotóklub 1958-as megalakulását és a szervezet hosszú életútját, külön megemlékezve Fejér István fotóművészről, akinek munkássága eredményeként népszerűvé vált a klub és kiállítások sokaságát tudták megszervezni. Beszélt a jelenlegi tagság aktivitásáról és arról, hogy a koronavírus járvány és a nehéz gazdasági helyzet ellenére is egyben maradt a szervezet. A jubileumi kiállítás alkotásai is a tagság munkájának köszönhetőek, a kiállított képek az elmúlt öt évben készültek.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének (MAFOSZ) elnöke Horváth Imre is részt vett az eseményen, köszöntőjében méltatta a szervezetet, valamint elismerését fejezte ki azzal, hogy a MAFOSZ díszoklevelét adta át Demeter Pálnak.

Farkas Attila alpolgármester köszöntőjében elmondta: 65 év hosszú idő, majdnem egy teljes emberi élet, ezalatt az időszak alatt a fotózás népszerűsége mit sem vesztett fényéből, sőt napról napra népszerűbb, legyen szó a szakma bármely területéről. A fotózás az elmúlt 200 évben jelentős technológiai fejlődésen ment keresztül, melynek eredményeként még részletgazdagabban lehet dokumentálni a jelent, a fotózás tárgyát, így igazi műalkotások tudnak születni.

A kiállítás a június 25-éig látható a pláza első emeletén.

Facebook
Email