24 órás készenlétben várja a havat és az ónos esőt a Városgondozás

Idén több gép áll rendelkezésre, így a meghibásodások sem okoznak fennakadást.

Ezen a télen is a Városgondozás Eger Kft. biztosítja a város közterületeinek és úthálózatának meghatározott részein a síkosságmentesítést.

Hétfőn a cég megtartotta a hóügyeleti gépszemléjét, melyen az önkormányzat és a katasztrófavédelem képviselői is részt vetek.

A cég közleményében kiemelik:

sikeresen teljesítették azt a célkitűzésüket, hogy a korábbi évekhez képest több jármű legyen felkészítve a téli feladatok ellátására, így az esetleges műszaki meghibásodások sem okoznak fennakadást.

A téli hóügyelet november 15-től március 15-ig tart.

Az egri úthálózat azon része tartozik a Városgondozás síkosságmentesítési feladatai közé, ami nem a Magyar Közút fenntartásában van. Utóbbi szervezettel idén is konstruktív együttműködést tartanak fenn, az állami vállalat értesíti őket, ha hóesésre, ónos esőre számítanak az előrejelzéseik szerint.

A Városgondozás meghatározott prioritási sorrendben fogja végezni a síkosságmentesítési feladatokat. Ezt a sorrendet az önkormányzat határozza meg, figyelembe véve például a kórház, vagy a tűzoltóság vonulási útvonalainak elsődlegességét – áll a közleményben.

 

 

A legfontosabb utakon a hóesés vagy ónos eső kezdete után azonnal, de maximum 1 órán belül megkezdik a síkosságmentesitést

– teszik hozzá.

A gyalogos útvonalak és a buszmegállók biztonságos állapotáról kézi erővel gondoskodnak. Ehhez a város teljes területén már kihelyezték a só- és faforgács-tároló edényeket, ezáltal a munkát szükség esetén hamarabb el tudják kezdeni.

A fenti feladatok ellátására a cég a hóügyelet 4 hónapos időtartama alatt 0-24 órában készenléti rendszert tart fenn. „Tapasztalt kollégáink szükség esetén bármikor, éjjel-nappal rendelkezésre állnak a síkosságmentesités megkezdésére” – írják a közleményben.

A lakossági bejelentéseket a 36/200-056, valamint a 06-30/884-8365 telefonszámokra várják.

Hozzáteszik: a biztonságos közlekedésért a lakosság is felelős, ezért felhívják a figyelmet a téli gumiabroncsok használatára és a körültekintő közlekedésre is.

Facebook
Email