200 élelmiszercsomaggal teszik szebbé a rászorulók karácsonyát

Ma délután a Főegyházmegyei Karitasz Központ jóvoltából 200 darab tartós élelmiszercsomagot osztottak ki a Család és Gyermekjóléti Központ közreműködésével.

A többek között tésztát, rizst, kakaóport, kekszet, kristálycukrot tartalmazó csomagokat összesen 1,4 millió forint értékben állították össze.

A korábbi évekhez hasonlóan a városvezetés idén is felvette a kapcsolatot a városban működő karitatív és segélyszervezetekkel, hogy összefogva tudják segíteni a nehezebb helyzetben élő egri családokat.

Az energiaválság és a magas infláció az egri háztartásokat is súlyosan érinti. Sokaknak az alapvető élelmiszerek beszerzése is problémát jelent, ezért kiemelt figyelmet kell fordítanunk azokra, akik segítségre szorulnak – hangsúlyozta Farkas Attila.

Bár az Oroján Sándor vezette Fidesz és szövetségeseik két alkalommal is leszavazták a szociális mentőcsomagunkat, van alternatíva – emlékeztet az alpolgármester.

„Képviselői keretemből további 4 millió forintot csoportosítottunk át utalványok vásárlására, melyet szintén a karácsonyi időszakban juttatunk el a nélkülöző családoknak”

– teszi hozzá Farkas Attila.

Facebook
Email