1000 forintos bérlet – már a kormány is Egerről vesz példát

Szűkkeblűbben, mint az önkormányzat, de valami hasonlóval próbálkozik Lázár János is.

Jelesre vizsgázott a kedvezményes egri kedvezményes éves buszbérlet, amely idén már harmadik esztendejét kezdi meg – írja Facebook-bejegyzésében Mirkóczki Ádám. A polgármester „hatalmas sort állt ki” gyermekeivel, hogy megvegyék számukra is az 1000 forintos bérletet. Ez nem is csoda, hiszen tavaly már több mint 20 ezren éltek ezzel a lehetőséggel.

Ez azt jelenti, hogy lassan minden egri háztartásban van már legalább egy „ingyenes bérlet”

– mutat rá a polgármester. Hozzáteszi: a kormány „a vármegye- és országbérletekkel ugyan szerényebb módon, de valami hasonló konstrukciót szeretne megvalósítani”. Lázár János illetékes miniszter bejelentése szerint csak a 14 év alattiaknak adnának ingyenes bérletet, a a 15-25 éves korcsoport pedig 50 százalékos kedvezményt kapna.

„Hát akkor most én mondom, hogy tessék Egerről példát venni, mert mi két évvel előztük meg a kormányzati szándékot, sőt! A támogatás mértékét tekintve messze túl is szárnyaltuk azt, hiszen az egriek az év 365 napján, napi 2 forint 70 fillérért utazhatnak korlátlanul”

– hangsúlyozza Mirkóczki Ádám.

Megjegyzi: az összes megyeszékhely közül, egyedül nekünk egrieknek van erre lehetőségünk.

Van, aki elvenné az egriektől

Farkas Attila alpolgármester néhány nappal ezelőtti Facebook-bejegyzésében leszögezte: a kedvezmény 2024-ben is marad.

A közgyűlés egyes tagjai több alkalommal is felvettették, hogy el kellene venni ezt a kedvezményt a lakosságtól

– emlékeztet.

Ugyanakkor hozzáteszi: ha a jelenlegi városvezetésen múlik, az elkövetkező években is fenn fogják tartani, mert úgy vélik, ez minden egrinek jár.

Facebook
Email